ŽFK Vojvodina1:3Ferencvarosi TC

Rezultat na poluvremenu: 0 : 1

Statistika
7 (3) Šutevi (u okvir gola) 14(8)
0 Korneri 4
/ Faulovi /
/ Ofsajdi /
/ 1
/ /
40 Posed lopte 60
  • Mesto: Novi Sad
  • Datum: 03. август 2016.
  • Vreme: 18:00
  • Broj gledalaca: 150
  • Sudije: /
Tok meča
0:1 Vidovenyecz Anna(20")(P)
Penić Mirjana (55") 1:1
1:2 Bulatović Slađana(86")
1:3 Mosdoczi Evelin(88")
Sastav tima
Br Prezime i ime Aktivnosti na utakmici
1 Đapić T.
6 Vukčević D.
17 Milanović Z.
2 Šćepanović A.
3 Stevanović M.
7 Malijar I.
15 Savanović A. 1
8 Ilić M.
4 Malešević S.
9 Kovačević M.
11 Vešović J. 46"
Rezerve
16 Penić M. 1 46"
Izveštaj

Fradijeva „legija stranaca“ je od samog početka utakmice pokazala da se radi o izuzetno kvalitetnoj, fizički spremnoj i taktički obučenoj ekipi. Tim iz Budimpešte  je većim delom susreta, diktirao tempo, imao loptu u posedu, ali tu nadmoć nije valorizovao većim brojem izglednih prilika. Naprotiv, Novosađanke su kod rezultata 0 : 0, propustile dve odlične šanse da dođu do prednosti. Oba puta, u šansama  je bila, izuzetno trkački raspoložena i borbena, Marija Kovačević, pa je golmanka Ferencvaroša u oba navrata, morala dobro da se pomuči, kako bi izvadila loptu iz gornjeg levog ugla.
Mađarice su do vođstva došle, kako se popularno kaže, „iz ničega“. Neoprezan i nepotreban start jedne od igračica Vojvodine na nepun metar u dubini kaznenog prostora, u trenutku kada je Mosdolzi bila okrenuta leđima golu Tanje Đapić, arbitar je okarakterisao kao prekršaj za najstrožu kaznu. Omalena Anna Vidovenyecz, preuzela je odgovornost za izvođenje jedanaesterca. Šutirala je oštro u desni ugao, Đapićeva je pročitala njenu nameru, no lopta bila bila isuviše jaka i završila svoj put u mreži.
Nakon vođstva gošći, ništa se nije promenilo u odnosu snaga na terenu, Ferencvaroš je i dalje imao jalovu inicijativu, a Vojvodina je propustila još jednu priliku za pogodak. Odlično je, sa ivice šesnaesterca, šutirala Jelena Vešović, ali je lopta nošena efeom, prohujala tik iznad levog gornjeg ugla. U finišu prvog poluvremena, igračice u crno-zelenim dresovima izvele su dve dobre kombinacije i opasno ugrozile gol Vojvodine. Prvi put,  plan im je  pokvarila Milica Stevanović, kada  je požrtvovanim startom blokirala loptu, koja je letela ka praznoj mreži, dok se, u poslednjem minutu prvog dela, propisno obrukala, Mosdolzi, koja je promašila prazan gol sa 5 metara.

Igračice Vojvodine su drugo poluvreme otvorile mnogo bolje, jer su već nakon 10 minuta igre stigle do izjednačenja. Akcija je krenula od hitronoge Ane Šćepanović, koja je iznela loptu sa ivice svog kaznenog prostora i odmah je prosledila do Aleksandre Savanović. Kapiten „crveno-belih“ je u silovitom sprintu  ostavila svoju čuvarku, ušla u kazneni prostor sa leve strane, uputila oštru, prizemnu loptu na suprotnu stranu, na koju je, iz punog trka, naletela mlađana Mirjana Penić i smestila je iza leđa golmana Ferencvaroša. Od tog trenutka, Novosađanke su se ohrabrile, uspostavile ravnotežu na ternu, pa u nekim momentima i demonstrirale visok presing na zadnju liniju gošći. Videlo se da je prvi deo priprema u Vrnjačkoj Banji, dao dobre rezultate u smislu fizičke spreme.
Ipak, kako se utakmica bližila kraju, Ferencvarošov kvalitet je sve više dolazio do izražaja. Napadi Budimpeštanki su se ređali jedan za drugim, a odbrana Vojvodine se povijala i mučila kako da izađe na kraj sa brzonogom i snažnom Nigerijkom, Orji i crnogorskom reprezentativkom, Slađom Bulatović. U 86. minutu, Bulatovićeva je, nakon lepog duplog pasa, izašla sama pred Tanju Đapić, šutirala, ali je reprezentativka Srbije  sjajnom intervencijom odbila loptu, koja je, na nesreću,  ponovo došla u posed igračice Ferencvaroša. Crnogorka nije dozvolila  luksuz da drugi put pogreši i dovela je svoj tim u vođstvo. Dva minuta kasnije, slična akcija iz koje je Evelin Moszdoci, efektnim i preciznim udarcem, pogodila leve rašlje gola Vojvodine za konačnih 1 : 3.

TRENER VOJVODINE ZADOVOLJAN PRIKAZANIM

Uprkos porazu, Šef struke „crveno-belih“, Nemanja Savić, bio je zadovoljan igrom svoje ekipe.

-Ne volim da gubim, kao uostalom i svi drugi treneri, ali ne mogu reći da sam nezadovoljan igrom svoje ekipe protiv Ferencvaroša, naprotiv. Mi smo tek izašli iz bazičnog dela priprema i potrebno je još vremena da se igračice osveže, a tim uigra. Imamo dosta novajlija i one moraju da prođu period adaptacije na novu sredinu i usvoje neke stvari, koje možda nisu imale u prethodnim klubovima.
Napravili smo dosta grešaka u fazi odbrane i to u poslednjim minutima utakmice, kada nam je koncentracija najbitnija. Zadovoljan sam borbenošću i disciplinom u većem delu susreta, ali ćemo morati još mnogo da radimo kako bi iskorenili loše navike, koje nas koštaju jeftino primljenih golova.

MAMA EVA JOŠ JURI ZA LOPTOM

Prvotimku  Ferencvaroša sa brojem 20 na leđima, ništa ne odvaja od ostalih igračica slavnog mađarskog tima. Trči kao srna, uklizava, ulazi u duele, šutira ...međutim, zanimljivo je da gospođa (da, dobro ste pročitali-gospođa) Telek-Sumegi Eva, ima 38 godina (rođena 17.08.1978.) i uz to je majka četvoro dece !!!
Drage dame i gospodo sportisti....imate li komentar na ovo ?

ZAJEDNIČKO DRUŽENJE U ČARDI „MAČAK“

Nakon završetka utakmice, sportski prijatelji iz Novog Sada i Budimpešte, uputili su se na obalu Dunava, gde su u prelepom ambijentu Čarde „Mačak“, nastavili druženje uz riblje specijalitete i zvuke tamburaške muzike.
Vlasnik ovog kultnog restorana, gospodin Žarko Milić, stari novosadski boem i ugostitelj, potrudio se da igračice i rukovodstva obe ekipe, provedu prijatno veče.

NOVI SAD IMA SPORTSKE NOVINARE !!!

Ignorantski i inertan odnos novosadskih medija (sa naglaskom na štampane) prema ŽFK „Vojvodina“, koji je bio prisutan od prvog dana bitisanja kluba u glavnom gradu naše Pokrajine (zanimljivo..i klub nosi ime naše Pokrajine), polako bledi. Jučerašnju utakmicu sa Ferencvarošom ispratila je ekipa sportske redakcije RTV na mađarskom jeziku. Urednik sportske redakcije, Mark Zakinski, njegov kolega Aron Sakač, krajnje profesionalno su odradili svoj posao, što  može da raduje sve iskrene ljubitelje sporta. Nadamo se da će se njihovim primerom povesti i drugi novosadski sportski novinari, jer ŽFK „Vojvodina“ je, podsetićemo, najbolje plasirani fudbalski klub iz Novog Sada u protekloj sezoni.