POČINJE PRVENSTVENA TRKA

Komentari(0) | Autor:Dragan 13. август 2016. Poslednja izmena: 13. август 2016.
Ljubitelji ženskog fudbala u Srbiji, imaće priliku da, nakon nekoliko godina, uživaju u izuzetno zanimljivoj sezoni, koja je pred nama. Većina superligaša u naredni takmičarski period ulazi sa izmenjenim sastavima, na veliku scenu stupaju neke nove devojke, mlađe snage su za godinu dana iskusnije, a sudeći po činjenici da su se najbolji klubovi igrački i organizaciono pojačali, krug favorita za najviši plasman se proširio.

Sve navedeno, samo može da raduje one koji fudbal posmatraju u prizmi sporta i viteške borbe na ternu, a ne kao sredstvo za grozničavo čuvanje stečenih pozicija, sticanje ličnih koristi i omalovažavanje tuđih rezultata zajedljivim komentarima u medijima.
ŽFK „Vojvodina“ je, u svojoj kratkoj istoriji, prešla trnovit put, od ekipe koja je znala da na utakmicama protiv najboljih srpskih klubova, primi i po 15 golova, trenirala po raznim livadama i utrinama, igračice su same prale opremu ...sve do zasluženog osvajanja trećeg mesta u SLS. Nikada nas nije bila sramota da izgubimo i dvocifrenim rezultatom, jer smo igrali pošteno i u skladu sa svojim mogućnostima. Isto tako ponosni smo na aktuelne rezultate prvog tima i mlađih kategorija, koje niko nema pravo, niti može da ospori. Naša filozofija i shvatanje fudbala su u skladu sa fer plejom, poštovanjem svakog rivala, kako na terenu, tako i van njega. Uvek ćemo prvi pružiti ruku protivniku koji nas nadigra u viteškoj borbi i čestitati na pobedi. Uvereni smo da je naše gledanje na sport ispravno i u skladu sa mišljenjem većine.
Smatramo da imamo pravo na nadu i optimizam i to nam niko ne može oduzeti (kao uostalom ni svakom drugom klubu). Naše eventualne rezultatske neuspehe, nikad nećemo (niti smo to ikad činili), doživljavati kao „kraj sveta“, niti ćemo za njih kriviti sudije, rivale, loše uslove na terenu, monsunske kiše, „ugroženu bezbednost“ ili zaveru iluminata.
Ponosni smo na činjenicu da svaka naša igračica u svakom trenutku, može otići u bilo koji klub, bez ikakvih uslovljavanja, jer smatramo da niko nema pravo, da zarad klupskih ili ličnih interesa, sprečava mlade da sami biraju svoj put i odlučuju o svojoj budućnosti. Zbog toga je Vojvodina veliki i ozbiljan klub u koji igračice rado dolaze, ostaju u njemu, potom odlaze u druge sredine i ponovo se vraćaju.
Vojvodina želi najviše sportske ciljeve i njima stremi. Koliko je, svoje želje i planove sposobna, da pretvori u realnost, drugo je pitanje. Verovati se mora, propovedati je bez svrhe u fudbalu.
Iskreno, verujemo da je legitimno pravo svakog sportskog kolektiva da pokuša. Pojedini posprdni i cinični komentari likova koji su u fudbalskoj karijeri imali dodira sa loptom, koliko i četvrti sudija, govore više o njihovoj ličnoj frustraciji i potrebi da, omalovažavajući tuđi rad, trud i rezultate, nahrane svoj ego i potraže utehu za izgubljenim privilegijama.

ŽFK „Vojvodina“, svim svojim rivalima, želi puno uspeha u novom šampionatu i na međunarodnom planu u sezoni 2016/17. Takođe, Vojvodina svim silama želi da ih na terenu pobedi, ali se pri tome, sigurno neće koristiti, nesportskim i nedozvoljenim sredstvima. Ukoliko u svojim namerama budemo imali uspeha, slavićemo, u suprotnom, tugovaćemo i nastaviti dalje, jer je to za nas, suština sporta.